Първоначално публикувано от mpenkov
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Смяна на двигател 1.9JTD със 2.4JTD
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
благодаря за бързите отговори
иначе съм се спрял на 115 кс 1.9 двигател примерно-
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...863&f1=details
http://www.cars.bg/u572963
прочетох тук, че са по-икономични и с по-малко проблеми по поддръжката... някой би ли споделил опит дали правилно съм се ориентирал?
забелязвах обаче, че точно тези модели са с по 500-1000лв по-скъпи, но влизат в бюджета 3-4 хил.
принципно искам 2.4 двигател та да натрия носа на някое BMW(не по улиците или на светофара!), иначе ще карам предимно в София(студентски град - работата - университета) и един-два пъти в месеца Плевен-София и обратно
искам 1.9 в началото, не защото ще се пребия с висока скорост(той двигателя няма сам да я развие),а защото ще ми е трудно паркирането с 2.4(предполагам.... нямам опит с нито една от двете коли) пък и никога не съм поддържал кола - най-голямото предизвикателство според мен, а 2.4 е по-капризен,по-големи данъци и гори повече, а не знам как ще съм с финансите в началото
жена и кола са на късмет - да така е, но различните хора имат различна представа за късметчувствам, че късмета ми ще е по-добър ако я закарам на сервиз преди да я купя (ако я опозная преди да почне нещо сериозно)... но това е философска тема
идеята за 60-70 коня е много добра и практична, но съм на 20 и визията на колата(и големината на задната седалка ) играе много важна роля при избора, а симпатична кола 60-70коня ... не се сещам... пък и Плевен - София ще е ад
Comment
-
Взимай направо по-големият мотор и остави ги тия глупости за млад и неопитен шофьор,аз също като взимах моята не бях с голям стаж с автомобилите но си взех 150 коня и хич не ми бяха много.Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
Citroen C2 1,6 Sensodrive
Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX
....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!
Comment
-
Няма да се плашиш...аз за първи път се качих на 500 коня...като взех книжка..
По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE
Comment
-
Първоначално публикувано от mpenkov Покажи съобщениеблагодаря за бързите отговори
прочетох тук, че са по-икономични и с по-малко проблеми по поддръжката... някой би ли споделил опит дали правилно съм се ориентирал?
забелязвах обаче, че точно тези модели са с по 500-1000лв по-скъпи, но влизат в бюджета 3-4 хил.
принципно искам 2.4 двигател та да натрия носа на някое BMW(не по улиците или на светофара!), иначе ще карам предимно в София(студентски град - работата - университета) и един-два пъти в месеца Плевен-София и обратно
искам 1.9 в началото, не защото ще се пребия с висока скорост(той двигателя няма сам да я развие),а защото ще ми е трудно паркирането с 2.4(предполагам.... нямам опит с нито една от двете коли) пък и никога не съм поддържал кола - най-голямото предизвикателство според мен, а 2.4 е по-капризен,по-големи данъци и гори повече, а не знам как ще съм с финансите в началото
жена и кола са на късмет - да така е, но различните хора имат различна представа за късметчувствам, че късмета ми ще е по-добър ако я закарам на сервиз преди да я купя (ако я опозная преди да почне нещо сериозно)... но това е философска тема
идеята за 60-70 коня е много добра и практична, но съм на 20 и визията на колата(и големината на задната седалка ) играе много важна роля при избора, а симпатична кола 60-70коня ... не се сещам... пък и Плевен - София ще е ад
Натриването на носове... there is always a bigger fish (ако се сещаш кой филм цитирам).
Паркирането няма грам общо с големината на мотора, купето нали е едно и също
Разхода зависи от десния крак... с 1 и същ мотор разликата в София минава 2л/100
На дълъг път големия мотор винаги е бонус, стига да не си повярваш прекалено много.
А София - Свищов съм го пътувал и с онова бялото от подписа ми... то и 60 к.с. нямаWelcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Comment
-
Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщениенай добре 4.2 JTDAlfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
156 1.8TS 16V (01.2001)
147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
0879369082
Comment
-
Първоначално публикувано от platu Покажи съобщениеВземай 2.4 и не му мисли много.
Аз слезнах от 2.4 на 1.9 и кво да ти кажа 1.9 е като куцо магаре зае.и го.Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
156 1.8TS 16V (01.2001)
147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
0879369082
Comment
-
Първоначално публикувано от mpenkov Покажи съобщение..принципно искам 2.4 двигател та да натрия носа на някое BMW(не по улиците или на светофара!), иначе ще карам предимно в София(студентски град - работата - университета) и един-два пъти в месеца Плевен-София и обратно
P.S. Един съвет - не се закачай (още повече, че ти е и твърде рано за такива неща) с "комън рейл" BMW-аAlfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
Alfa Romeo 156, 2.0TS
Comment
-
Колега взимай 2.4...упражнението със смяна на двигател няма да го коментирам, пълна безмислица, че и скъпа. Не трябва да те плаши с нищо този двигател. Задкормилното устройство е това, което управлява ДВГ-то. А това, че 2.4 се паркира по трудно - я пак?
Не виждам и смисъл да даваш пари за някоя грозна колица 60-70 коня, да я обслужиш и след година да ти умалее, да се чудиш как да я продаваш...после пак нова, пак обслужване и т.н...
Взимай това, което ти харесва, обслужи си го, ремонтирай ако има нещо и си свиркай!
Comment
-
Бърз съвет от шофер на 5 месеца (и ти ще дойдеш на моето) - бях решил да вземам дизелак ~100 коня - взех колата от подписа и си викам 115 коня не са толкова, че да направя беля..все пак не е 200..
та, разбрах, че реша ли да я напъна - всеки път създавам някаква опасност, дори и малка..и 80 коня да е - пак можеш да правиш бели. не си купувай голям мотор..ще я попилееш по нашите пътища..пари на вятъра.
Comment
-
Първоначално публикувано от mpenkov Покажи съобщениеблагодаря за бързите отговори
Подкрепям те с 2-ръце......
Като е покараш малко и и посвикнеш, ще и направиш ремап и колата ще тръгне повече от добре....
След това даже не е необходимо да и сменяш мотора, само една тубинка от 2,4 и ще някой други дреболии и ще си по-силен от 2.4.......
Все пак НАЙ-бързия дизел у нашия форум е 1.9!!!!
Е верно, че е 16В.....sigpic
Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
147 JTDm 140-Малката манекенка
GT- JTDm 150
Comment
-
По въпроса за девойките, едва ли точно с Алфа ще те заглеждат, ако не си хубавец по принцип, защото оставам с впечатление, че твоите наборки си падат точно по БМВ-та, ама за това е виновна чалгатаGiulietta 1,6 JTDm 2013
156 SW 1,9 JTD 2003
Comment
Comment